Een Leeuwarder tussen de pompeblêden, dat ligt tegenwoordig een stuk gevoeliger als in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Oud Cambuur-speler Kees Hiemstra voelde zich namelijk uitstekend thuis tussen de pompeblêden. De pompeblêden van “De Klaai” welteverstaan, oftewel de vv Minnertsga. Liefst 5 jaar was Hiemstra er trainer. Een teken dat hij het er naar zijn zin had. Andersom was men in Minnertsga net zo blij met de oefenmeester. De trainingsstof was niet heel gevarieerd: een warming-up, afronden en een partij waaraan Hiemstra zelf steevast deelnam. Het poorten van de tegenstander was zijn grote specialiteit. Iets wat hij ook decennia later bij LAC Frisia 45+ nog graag etaleerde. Achteraf zien veel Minnertsgeasters dat de opmars van de club is begonnen bij het aantrekken van Kees Hiemstra. De Leeuwarder viel uitstekend binnen de vereniging. Dat bleek toen Hiemstra autoloos werd na een ongeluk. Binnen de kortste keren werd er een nieuwe bolide voor de trainer geregeld. Ook keerde hij regelmatig huiswaarts met een zakje groente of aardappelen die hij in de bouwhoek van Friesland toegestopt kreeg. Na Minnertsga was Hiemstra korte tijd interim-hoofdtrainer bij Leeuwarden, de vereniging waar hij ook de jeugd trainde. In 1986 kwam hij aan het roer te staan van zondag vierdeklasser Hallum. Dit was een minder gelukkig huwelijk, dat strandde na een seizoen.
Zijn voetbalcarrière was wat dat betreft indrukwekkender. Hiemstra begon zijn loopbaan bij Nicator. Deze club betrok in 1958 sportpark De Greuns. Ten behoeve van de opening van de hagelnieuwe accommodatie speelden Hiemstra c.s. een wedstrijd tegen mede Greuns-bewoner Blauw Wit’34. In dit duel werd Hiemstra gescout door profclub Leeuwarden. Hiemstra vertrok als 18-jarige naar het betaalde voetbal en debuteerde voor het vlaggenschip in 1959. In 1964 was hij nog steeds van de partij toen Leeuwarden de proflicentie overleed aan de nieuwe stichting Cambuur. Dat eerste jaar onder de nieuwe naam werd hij met ploegmakkers als Frans de Munck, Gerard Lippold en Oekie Hoekema kampioen van de tweede divisie. In de daaropvolgende gewonnen beslissingswedstrijd tegen DFC, gespeeld voor 20.000 toeschouwers te Apeldoorn, stond Hiemstra in de basis. Toen hij in 1970 bij Cambuur op het tweede plan geraakte, vertrok Hiemstra naar LVV Friesland. Hier speelde hij tot 1975. In totaal speelde Hiemstra 175 wedstrijden in het betaalde voetbal. Hij deed dit als semi-prof, had er een baan naast als magazijnchef. In de ochtenduren werken, dan trainen en op de namiddag weer terugkeren naar het werk om de boel af te sluiten.
Tot hoge leeftijd speelde de goedlachse Hiemstra met veel plezier voor oud-Cambuur en de 45-plussers van LAC Frisia. In maart 2015 overleed de voetballer in hart en nieren na een slopende ziekte. Hiemstra werd 75 jaar.
23 mei 1963: Kees Hiemstra (in het midden) ruimt de bal voordat AGOVV-spits De Jongh gevaarlijk kan worden. Uiterst links: Anne van der Meer, rechts Hampie Bakker.
Hiemstra als trainer van Minnertsga, staand tussen zijn spelers.